Haarpigmentatie

Een van de nieuwere technieken die we aanbieden in onze haarkliniek is haarpigmentatie, met heel mooie resultaten. Er wordt ook over micropigmentatie of tricopigmentatie gesproken bij deze haartechniek.

Haarpigmentatie is een permanente make up-techniek waarbij heel kleine puntjes vlak onder het huidoppervlak worden aangebracht. Het lijkt net alsof je overal korte haartjes ziet zitten, maar die zijn er niet. Door middel van een lasertechniek worden heel fijne puntjes gezet.

Voor een goed resultaat wordt de behandeling 4 tot 6 behandelingen uitgevoerd. Tussen iedere behandeling wordt er een genezingstijd van 4 weken voorzien. De techniek is helemaal niet pijnlijk. Na de behandelingen hoef je niet meer terug om het te laten bij te werken.

Kwalitatieve micropigmentatie (tricopigmentatie)

De pigmentatie is blijvend en vervaagt niet. Scalppigmenten zijn anders van samenstelling dan permanent make-up pigmenten. Ze vervagen namelijk niet of nauwelijks na het genezingsproces. Scalppigmenten zijn ook geen tattoo-pigmenten omdat ze op eenvoudige wijze zijn te verwijderen met een laserbehandeling.

Het type inkt en de fijne naalden die gebruikt worden voor deze techniek zorgen ervoor dat er geen vlekken ontstaan.

Veel pigmenten zijn vervaardigd op basis van ijzeroxides. Deze ijzeroxides kunnen een probleem opleveren als de persoon een MRI-scan moet ondergaan. De scalppigmenten die we bij Madena gebruiken, zijn organische pigmenten en bevatten dus geen metalen. Daardoor kunnen ze zonder problemen worden gescand.

Toepassingen voor haarpigmentatie

De geschoren look voor kalende mannen is een van de vaak gebruikte toepassingen voor haarpigmentatie.

Naast de shaven look voor kalende mannen, is micropigmentatie ook een goede oplossing bij mensen met dun haar die door het pigmenteren van de hoofdhuid een vollere haardos lijken te hebben. Dit optisch effect is verbazingwekkend.

Ook mensen die littekens krijgen na een haartransplantatie kunnen met deze techniek geholpen worden.

Vragen?

Kamp jij ook met een haarprobleem en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak met het formulier hieronder. Wij maken graag tijd voor een gratis adviesgesprek, inclusief prijsvoorstel.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoon

Uw bericht