Maddy Janssens

Haarwerkspecialist / Haarprotheses
Zaakvoerder

Inge Verbruggen

Haarwerkspecialist / haarprotheses
Manager vestiging Geel

Maddy Janssens

Maddy Janssens is oprichtster en bezielster van Madena Haarkliniek. Ze is uitgegroeid tot een autoriteit op vlak van haarwerken, haarprotheses en haaroplossingen. Langs alle kanten wordt er aan haar gevraagd om haar kennis en ervaring te delen. Doelstelling is “het taboe rond dun haar en haaroplossing te doorbreken”.

 • Spreker bij “Samen Verder Kempen”. (Lotgenotengroep die geconfronteerd worden met kanker en de gevolgen ervan).
 • Madena Haarkliniek is opgenomen op bijna alle lijsten van haarwerkspecialisten die aangeraden worden door oncologische diensten in diverse Antwerpse ziekenhuizen en ver daar buiten.
 • Spreker op de jaarlijkse opleiding dag voor huisartsen in Tessenderlo.
 • Reeds diverse jaren belangeloos aanwezig op de “Dag tegen Kanker” in de ziekenhuizen van Geel en Herentals.
 • Fundraising voor de VZW “het grootste kappersdorp” in Leuven. Hier werd 35 000 euro geschonken aan kankeronderzoek.
 • Lesgever bij IFPC – Institute For Professional Care. Een VZW die eindelijk opleidingen geeft aan zorgverstrekkers, kappers en schoonheidsspecialisten hoe om te gaan met personen die geconfronteerd worden met kanker. Het deel haarwerken en pruiken wordt door Madena Haarkliniek gegeven.
 • Lesgever bij UBK – opleidingen voor Scholen ivm Pruiken.
 • Opleider in het kader van IBO – studenten en Dual-Leerlingen.
 • Werkt veelvuldig samen met diverse borstklinieken.

Haar engagement gaat veel verder dan de professionele werkzaamheden:

 • Reeds diverse jaren een actief lid van Rotary Geel. Commissievoorzitter “zomerprogramma 2016”
 • Actief lid van commissie DAG (Dienst aan de Gemeenschap), die vooral aan fundraising binnen de Rotary doet.
 • Adoptiemama voor haar dochterJenny Gurung in India – Cunina VZW

Maddy is empathisch, geduldig en luisterend, maar ook zelfverzekerd. Ze gaat steeds op zoek naar oplossingen, zelfs voor problemen die zich nog niet gesteld hebben. Ze houdt daarbij steeds haar missie voor ogen om klanten vol vertrouwen door het leven te laten gaan.

 

Inge Verbruggen

Inge Verbruggen heeft al meer dan 10 jaar ervaring in de haarkliniek en is zo de rechterhand van Maddy geworden. Ze is ook verantwoordelijk voor de haarkliniek in Geel.

Als kapster van opleiding heeft ze zich verder gespecialiseerd in het verpersoonlijken van haarprotheses (inknippen), haarwerken op maat, top extensions en extensions. Ze is bovendien ook kleurspecialist (onder andere met folies). Inge bezorgt je een volledige make-over.

Wie Inge leert kennen, zal beamen dat ze geduldig en empathisch is zodat ze snel aanvoelt hoe ze iemand optimaal kan helpen.

 

Glynis Goukens

De prille dertiger Glynis Goukens is onze nieuwste aanwinst in de haarkliniek.

Afgestudeerd als kapster (met specialisatie in kleuren) wil ze zich verder bekwamen in de verschillende technieken die nodig zijn in een haarkliniek. Momenteel wordt ze door Madena Haarkliniek opgeleid tot haarwerkenspecialist.

Geduldig, rustig en begripvol zijn typerend voor Glynis, wat sterk gewaardeerd wordt door zowel klanten als collega’s.

Kom langs bij onze haarkliniek

Haarverlies, kaalheid, dun of weinig haar en andere haarklachten zijn zeer vervelende problemen waar u zo snel mogelijk iets aan wilt doen. Gelukkig heeft Madena Haarkliniek daar zeer goede oplossingen voor. Wij krijgen dagelijks mensen over de vloer met vragen over hun haarproblemen. Spring gerust eens binnen, onze haarspecialisten kunnen u helpen!

Een adviesgesprek met onze haarspecialist

Tijdens het eerste adviesgesprek met onze haarspecialist wordt alle tijd genomen om uw vragen te beantwoorden en de oplossingen voor uw haarproblemen te bespreken. U wordt in alle rust en anonimiteit in één van onze afzonderlijke ruimtes ontvangen.

Een vrijblijvende prijsberekening

Aan de hand van dit adviesgesprek maken wij een vrijblijvende prijsberekening voor de behandeling van uw haarprobleem. 

De behandeling

Er zijn uiteraard vele vormen van behandelingen, net zoals er vele types van haar- en hoofdhuidproblemen zijn. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij de meestgepaste oplossing vinden voor uw persoonlijke noden en wensen. Al onze haarstukken en haarprotheses worden op een professionele manier vervaardigd, met de beste materialen en technieken.

Of de oorzaken van uw haarklachten (zoals haarverlies ten gevolge van stress of chemo-therapie, alle vormen van kaalheid, brandwonden, dunner wordend haar, enz…) nu van fysische of psychische aard zijn, of van blijvende of tijdelijke aard, wij hebben een behandeling voor de meest uiteenlopende klachten.

De eigen thuisverzorging

Naast de behandeling in onze haarkliniek is een optimale en hygiënische thuisverzorging van even groot belang. We leren u hoe u een haarstukje of haarprothese op de juiste manier onderhoudt en adviseren u daarbij de meest geschikte producten voor een intensieve thuisverzorging van de haren en hoofdhuid.

De nazorg

Na het beëindigen van de behandeling volgen wij u verder persoonlijk op. Indien uw haarwerk of haarprothese bijgewerkt of aangepast moet worden – bijvoorbeeld naar aanleiding van een verandering in uw fysische of psychische beleving – dan bent u steeds welkom. Bovendien kan u bij ons steeds terecht voor een gesprek.

Het merk Madena staat voor een haarkliniek voor mannen en vrouwen die kampen met dun haar of met haarverlies. Haarverlies mag geen taboe meer zijn en daarom ijveren wij permanent voor mensen die kampen met dit probleem door erfelijkheid, stress of ziekte. Met uitzondering van haartransplantaties bieden wij alle technieken aan waarmee een persoon terug voldoende haar krijgt zodat ze trots en vol zelfvertrouwen door het leven kunnen gaan.

Onze klanten worstelen met dun haar omwille van alopecia, kaalheid, haaruitval (genetisch, stress, medicatie, narcose, zwangerschap, …) of hoofdhuidproblemen.

We willen – ondanks het feit dat we mensen met zorgen en problemen behandelen, een beleveniscentrum zijn.

Dat maken wij waar door:

 • super-professioneel te zijn
 • altijd naar oplossingen te zoeken
 • de klant of patiënt centraal te stellen
 • top-producten aan te bieden
 • snelle bediening te garanderen.

De bedrijfswaarden zijn:

 • Kwaliteit (op productvlak)
 • Oplossingsgericht
 • Empatisch (luisterend)
 • Professioneel (op dienstenvlak)

= KOEP (spreektaal voor Coupe)

Beginjaren

In 1987 heeft Maddy Janssens — zodra ze kon, op 21-jarige leeftijd — haar eigen zaak opgestart. Na enkele jaren werden de eerste medewerkers aangeworven. Enthousiasme, vakkennis en professionaliteit waren reeds van bij het begin typerend voor Madena. De focus op een hoge opleiding en het gebruik van zeer goede producten, heeft ervoor gezorgd dat het kapsalon in de ruime omgeving van Balen bekend werd.

Ook klanten met dun en weinig haar kwamen langs, op zoek naar een oplossing voor hun probleem. Er bestonden toen nog geen opleiding tot haarwerkspecialist, daarom heeft Maddy alle kansen in binnen-en buitenland gegrepen om deze materie in de vingers te krijgen.

Start haarkliniek

In 2005 werd uiteindelijk de eerste haarkliniek in Geel opgestart, naast de kapsalons in Geel en Balen. Al snel kreeg ze de steun van diverse oncologische diensten en werd Madena door haar professionaliteit en kennis een begrip in de haarwerkenwereld.

In 2012 werd het kapsalon in Balen verplaatst, met de opening van een tweede haarkliniek.

Verdere uitbouw

2015 betekende de opstart van een groothandel, met de bedoeling om haarwerkspecialisten beter en sneller te kunnen bedienen. Kappers kregen ook de mogelijkheid om opleidingen te volgen tot haarwerkspecialist.

‘Magnifique by Maddy Janssens’ is een eigen productenlijn uitgebracht in 2016. Met deze producten kunnen kappers hun klanten met dun haar een volle haardos geven. De Magnifique-lijn gaat gepaard met de nodige opleidingen.

In het voorjaar van 2018 wordt er een nieuwe haarkliniek geopend in Antwerpen.

“Ons doel is om steeds bij te zijn met alle nieuwe trends en weetjes. “
“We delen daarom dan ook graag onze passie met andere.”