welkom

Bij Madena zit je zeker goed. Volg ons op alle mogelijke manieren.

follow us where the magic happens!
Naar boven
Image Alt

Haarwerken

Haarwerken

Voor veel vrouwen en mannen is haarverlies een nachtmerrie. De meest voorkomende vorm is de alopecia andrognetica en is meestal erfelijk bepaald.

Alopecia androgenetica bij mannen

Ruim 40% van de mannen boven 30 jaar heeft last van deze vorm van haarverlies. Het is dus helemaal niet abnormaal, maar sommige mannen ervaren het toch als een probleem.

De haren vallen uit onder invloed van het mannelijk hormoon testosteron. Ook vrouwen hebben testosteron in het bloed, maar de hoeveelheid is echter veel lager dan bij mannen. Alopecia androgenetica begint bij mannen aan de voorkant, waar inhammen kunnen ontstaan, en later worden mannen die hier last van hebben kaal bovenop het hoofd.

Alopecia androgenetica bij vrouwen

Haarverlies volgens het vrouwelijk patroon (HVP, ook nog female-type alopecia of female pattern baldnessgenoemd) is een erfelijk bepaalde vorm van haarverlies, waarbij de beharing boven op het hoofd dunner wordt. HVP komt op elke leeftijd vanaf de puberteit voor.

Geschat wordt dat 3-6% van alle vrouwen jonger dan 30 jaar er last van heeft; van de vrouwen ouder dan 70 jaar heeft tenminste 1 op de 3 in meer of minder ernstige mate verdunning van het haar door HVP.

De aandoening is volstrekt onschuldig en is meestal geen uiting van een ziekte. Bij HVP wordt de verdunning van het hoofdhaar in de loop van de jaren meestal erger. Hoe jonger de leeftijd waarop het haarverlies begint, des te erger is het beloop over het algemeen. Toch worden vrouwen eigenlijk nooit – zoals dat bij mannen wel vaak voorkomt – helemaal kaal!

Haaroplossing zonder beperkingen

De laatste 20 jaar zijn er veel nieuwe ontwikkelingen en technieken toegepast om een natuurlijke en onzichtbare haaroplossing te kunnen bieden waarbij men alles kan doen.

Een van deze mogelijkheden naast de bestaande al onbekende haarwerken of toupet is de permanente en semi-permanente haarbevestiging. Hierbij is het mogelijk om deze haaroplossing dag en nacht te dragen en aan allerlei activiteiten deel te nemen zoals sporten, motorrijden, duiken en zwemmen. Het haarstuk wordt op onzichtbare wijze bevestigd en verwerkt in het haar wat nog aanwezig is. Zelfs je haar volledig opsteken kan. Deze unieke oplossing is voor vele mannen en vrouwen een bevrijding. Niemand hoeft het te weten.

Haarwerken kunnen zowel machinaal als handmatig geknoopt worden. De twee manieren hebben zo hun voordelen. Bij een handmatige knoping is er het voordeel dat het haarwerk volledig op maat en naar de wensen van de klant kan gemaakt worden.

Vragen?

Kampt u ook met een haarprobleem en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Overwin je schaamte of angst en kom met ons praten. Maak een afspraak of stel uw vraag met behulp van het volgend formulier… Wij maken graag tijd voor een kennismakingsgesprek.