welkom

Bij Madena zit je zeker goed. Volg ons op alle mogelijke manieren.

follow us where the magic happens!
Naar boven
Image Alt

kaalheid-alopecia

Alle vormen van kaalheid of alopecia

Alopecia areata (pleksgewijs)

Alopecia areata is een gedeeltelijke kaalheid (pleksgewijs) die vrij plotseling opduikt. 1 op de 1000 of 2000 personen heeft eraan te lijden. De plekken waar alopecia areata zich voordoet, zijn vaak rond of ovaal van vorm. In deze plekken vallen alle haren uit. De plekken op de huid zijn echter niet verlittekend, rood of ontstoken, zoals bij andere haaraandoeningen soms wel het geval is. Aan de randen van de aangedane plekken zitten loszittende haren en soms zijn hier kleine haartjes, de zogenaamde uitroeptekenharen, te zien.

Alopecia 1

Voor

alopecia-areata2

Na

alopecia-areata3

Voor

alopecia-areata4

Na

Voor deze patiënt met alopecia areata werkten we met een op maat gemaakte folie. Met behulp van een huidvriendelijke lijm werd deze permanent bevestigd. Iedere zestal weken wordt die folie verwijderd, gereinigd en opnieuw bevestigd.
Het haarwerk is niet te onderscheiden van echt haar. De probleemgebieden van de alopecia areata zijn totaal niet meer zichtbaar door het permanent bevestigde haarwerk.

Alopecia androgenetica

Alopecia androgenetica bestaat zowel bij mannen als vrouwen, maar is vooral bij mannen gekend. De meeste mannen krijgen hier in meer of mindere mate mee te maken. Kaalheid verloopt bij vrouwen vaak anders dan bij mannen. Kaalheid volgens het mannelijke patroon begint bij de inhammen of de kruin. De meeste mannen die erfelijk belast zijn met haaruitval krijgen te maken met dit uitvalspatroon. Vrouwen krijgen daarentegen vaak te maken met een diffuse vorm van uitval die meestal begint bij de scheiding.

alopecia-androgenetica_1

Voor

alopecia-androgenetica_2

Na

alopecia-androgenetica_3

Voor

alopecia-androgenetica_4

Na

Haarverlies volgens het Vrouwelijk Patroon

Vrouwelijke kaalheid, of ook nog Haarverlies volgens het Vrouwelijk Patroon (HVP) is een erfelijke vorm van haarverlies, waarbij het haar boven op het hoofd dunner wordt. 3-6% van alle vrouwen jonger dan 30 jaar heeft er last van; van de vrouwen ouder dan 70 jaar tenminste 1 op de 3. De verdunning van het hoofdhaar wordt in de loop van de jaren meestal erger. In tegenstelling tot mannen worden vrouwen nooit helemaal kaal.

Bij haarverlies volgens het vrouwelijk patroon worden nieuwe haren steeds dunner en korter. Bovendien neemt het aantal haren in de groeifase af. De verdunning van het haar is meestal het eerst zichtbaar op het voorste deel van het behaarde hoofd, waar de hoofdhuid geleidelijk aan steeds zichtbaarder wordt. Geleidelijk aan breidt het kalende gedeelte zich naar achter uit over de schedel. Typisch voor HVP is dat de voorste haargrens meestal gespaard blijft.

Wat vinden onze klanten

Heel goede informatie gehad. Heel lieve dame die sprak met kennis van zaken. Een dikke pluim voor deze zaak. Ga ik zeker aan mijn vrienden aan bevelen. Dankjewel

L.V.

Goede service en aangenaam verrast met een massage.

A.T.

Altijd een gezellig momentje met vriendelijke mensen en een lekkere koffie.

B.B.

Heel vriendelijk en nemen de tijd om naar jou probleem te luisteren.

K.P.

Heel duidelijke uitleg door een zeer vriendelijk meisje. En zeker geen opdringerig gedoe. Tevreden de aanpak van Madena.

M.D.

Heel tevreden ... Gedienstig, vriendelijk, hulpvaardig, allemaal positieve feedback! Ik kan niets negatief zeggen... SUPER

A.V.

Goede tips! Mooie verzorging en vriendelijke mensen.

L.L.

Top & Professionele aanpak. Ik voelde me direct op mijn gemak. Een zeer persoonlijke begeleiding wat tot een prachtig resultaat heeft geleid. Echt een aanrader!

S.B.

Zeer vriendelijke vrouw waarbij ik me op men gemak voelde. Ik heb duidelijke informatie gekregen en ik ben echt tevreden. Zo blij dat ik de stap heb gezet om naar jullie te komen.

A.V.M.

Super! Altijd fijn om langs te komen en echt in de watten gelegd te worden.

I.B.

Een echt plezier om je haar te laten verzorgen door Inge. Verwend met een ontspannen hoofdmassage. Wat een leuke namiddag !

M.D.R.

Vragen?

Kampt u ook met een haarprobleem en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak met behulp van het volgende formulier. Wij maken graag tijd voor een kennismakingsgesprek.